Whiskybase

Belgium

Whiskypedia Festival - Second Edition

Average Rating

0.00

0 votes

Average Shop & Tour
 • 0.00
  Ambiance
 • 0.00
  Selection
 • 0.00
  Value
 • 0.00
  Service

About

Whiskypedia Lichtervelde werd in 2012 opgericht. Het idee was om een aantal liefhebbers samen te brengen om af en toe een speciaal whiskietje te proeven. Sindsdien is de club sterk geëvolueerd. De eerste 4 jaar organiseerden we telkens 4 tastings op een jaar. Enkel de 32 clubleden kunnen daar aan deelnemen. Door de grotere vraag naar deelname aan deze tastings en de alsmaar groeiende interesse in whisky in Lichtervelde en omstreken, werd in 2017 beslist om een whiskyfestival te organiseren. Wegens het grote succes van dit festival, komt er dit jaar een vervolg, namelijk op zaterdag 29 september. De sfeerbeelden van editie 2017 zijn te zien via deze link.

Whiskypedia is een club geworden van rasechte Bourgondiërs. Onze tastings blinken niet enkel uit in de keuze van de whisky’s, maar zeker ook in de keuze van bijhorende hapjes. Food and whisky pairing zit in de genen van onze club. Op het festival kan een food pairing stand niet ontbreken. Daar kan je kleine gerechtjes proeven, met een bijpassende whisky. De gerechten zijn allen home made door een aantal leden van de club!

Heb je nog niet zoveel ervaring in het proeven van whisky, en weet je totaal niet hoe een keuze te maken uit de 500 aangeboden whisky’s op ons festival? Geen nood, voor diegene waarvoor de whiskywereld nieuw is, bieden we een “whiskytrail” aan. Hierbij kan je een parcours volgen langs de verschillende standhouders, waar telkens een verschillende whisky wordt aangeboden in een bepaald thema. Door het volgen van het parcours en de bijhorende uitleg, word je heel wat wijzer en krijg je informatie rond het productieproces en de smaakvariaties van whisky.

De toegang bedraagt € 15 zowel in voorverkoop als aan de deur. In voorverkoop krijg je hiervoor een tasting glas en 4 tokens. Bij betaling aan de deur krijg je hiervoor een tasting glas en 2 tokens.

Voor de meegereisde bob's is er een apart toegangsticket. De prijs hiervoor bedraagt € 5. Hiermee krijg je enkel toegang tot het festival. Je kan wel iets nuttigen aan de bar. Opgelet! Met dit bob-ticket kan je dus geen enkele whisky proeven.

 • Whiskies
  500+
 • Views
  427
 • Status
  Active
 • Check-ins
  5

Event location

Feestzaal De Zwaan - Marktplaats
8810 Lichtervelde
Belgium

Whiskybase

Whiskybase is founded in 2007 with the goal to create the biggest resource of whisky information in the world. A community driven website built by and for whisky enthusiasts.  
Whiskybase B.V. 
Zwaanshals 530 
3035 KS Rotterdam 
The Netherlands 

KVK: 52072819
VAT: NL850288836B01

Copyright © 2018


Forgot your password?

Login