Whiskybase

Netherlands

Seabottom Whisky Club

Average Rating

0.00

0 votes

Average Shop & Tour
 • 0.00
  Ambiance
 • 0.00
  Selection
 • 0.00
  Value
 • 0.00
  Service

About

SBWC is in 2010 opgericht door drie whiskyliefhebbers uit Lelystad. Het doel is om als leden met elkaar whisky (whisky, whiskey en bourbon) te ontdekken, en natuurlijk vooral: er van te genieten! Leden komen uit heel Flevoland, en incidenteel zelfs daarbuiten. De SBWC organiseert ongeveer zes nosing & tastings per jaar. Deze zijn alleen toegankelijk voor leden en introducés. Het ledenaantal is beperkt, indien je een bijeenkomst bij wilt wonen kun je daarvoor contact opnemen met het bestuur. Als er ruimte is, bestaat de mogelijkheid om als introducé van het bestuur deel te nemen. Daarna is er natuurlijk de mogelijkheid om lid te worden.

Geschiedenis

Het idee voor een whiskyclub ontstond na de ontdekking dat er nog geen whiskyclub actief is in Flevoland. In oktober 2010 kwamen een drietal liefhebbers bij elkaar (uiteraard onder het genot van lekkere whisky’s) om eens wat te brainstormen. Het enthousiasme groeide met de dag, en voor we het wisten was de club opgericht! De officiële oprichtingsdatum is 10 oktober 2010.

Doelstelling

Onze statutaire doelstelling luidt:”Het verkrijgen of vermeerderen van kennis van de smaken, geschiedenis, productie en andere aspecten van de Ierse, Schotse en andere whisk(e)y’s”. Dit doen we als leden vooral samen, we zien het als een ontdekkingsreis door de grote wereld van de whisky’s. De nosing & tastings worden georganiseerd door leden zelf, het bestuur en soms door experts van buitenaf. Hoewel het leren kennen van whisky de belangrijkste doelstelling is, vinden we het ook erg belangrijk dat de leden elkaar op een prettige en informele manier leren kennen. Genieten in goed gezelschap is immers dubbel genieten!

 • Whiskies
  20+
 • Views
  557
 • Status
  Active
 • Check-ins
  1

Club location

Lelystad
Netherlands

Whiskybase

Whiskybase is founded in 2007 with the goal to create the biggest resource of whisky information in the world. A community driven website built by and for whisky enthusiasts.  
Whiskybase B.V. 
Zwaanshals 530 
3035 KS Rotterdam 
The Netherlands 

KVK: 52072819
VAT: NL850288836B01

Copyright © 2018


Forgot your password?

Login